Voor wie?

Zin om samen gemeenschapsgericht te werken? Aan duurzaam gedragen oplossingen?
Werk je voor een gemeente en wil je werken aan duurzaam, door bewoners, gedragen oplossingen voor vraagstukken die er in buurten en wijken spelen? Zoek je, voor jezelf of je team, naar aanknopingspunten, handvatten of inspiratie om het wijkproces dat hiervoor nodig is mogelijk te kunnen maken? Neem dan contact op. Dan wisselen we samen kennis en ervaringen uit. Buurteigen heeft, vanuit praktijkervaringen in gemeenten, van alles te delen over:

  • Het organiseren van samenwerking met en door bewoners, en hoe je deze in gang zet
  • Het vergroten van het enthousiasme onder collega‚Äôs
  • Het vergroten van de kring van bewoners die meedoet
  • Het managen van verwachtingen en het delen van verantwoordelijkheid en zeggenschap
  • Het belang van samen leren en het maken en leren van fouten
  • Vaardigheden en competenties die helpend zijn bij gemeenschapsgericht werken

Ga ervaren en leren
Wil je meer weten over gemeenschapsgericht werken? Of specifiek rondom een van bovenstaande bullits? Dan wil ik je graag feliciteren! Niemand heeft namelijk alle antwoorden, is volledig overtuigd van zichzelf of op alle gebieden ervaren in het eigen werk. Iets nieuws leren, in dit geval beter of anders leren samenwerken, begint altijd met twijfels en jezelf en elkaar vragen stellen. Erken dat, blijf er niet in hangen en durf op ontdekking te gaan. Ga ervaren en leren.

Organiseer steun
Heb je nog niet voldoende vertrouwen bij de start, organiseer dan iemand naast je die dat wel heeft. Je kunt het namelijk pas goed doen als je hebt ervaren en geleerd, waardoor je vaardigheid en (daarmee) vertrouwen hebt gekregen in het samenwerken met bewoners. Ik ga graag met je in gesprek om te verkennen welke stap je wilt zetten om verder te komen.

Hengelo
Deventer
Almere
Raster
Raalte
middendrenthe
Zaanstad
Trivire
Zeewolde
Almelo
Wil je ook aan de slag, maar weet je niet precies hoe? Bel of mail me dan!

Wil je meer weten

Wil je ook aan de slag, maar weet je niet precies hoe? Bel of mail me dan!

Het is logisch en goed als je nog vragen en twijfels hebt over samenwerken met bewoners. Maar ga het ervaren, want daardoor word je beter! Ik help je graag.