Over Buurteigen

Buurteigen is de onderneming van waaruit ik, Marijn Roze samen met anderen een bijdrage lever aan het samenwerken en daardoor samenleven in buurten, wijken, dorpen en steden. Dat doen we door gemeentes te helpen bij het leren samenwerken met bewoners aan projecten en opgaves.

Over Buurteigen

Over Buurteigen

Ik ben opgegroeid in een Drents dorp waar gemeenschapszin en bijdragen aan de samenleving vanzelfsprekend waren. Vanuit die basis heb ik tijdens de opleiding tot planoloog de richting van sociale wijkvernieuwing gekozen. Tijdens een stage in de wijk Voorstad Oost in Deventer kwam ik voor het eerst in aanraking met verschillende culturen, dynamiek en de rol van een gemeente in het samenwerken met bewoners en organisaties aan leefbare buurten en wijken. Dat vond en vind ik nog steeds erg interessant. Na mijn stage bleef ik (als zelfstandige) in de wijk werken en later ook in andere wijken en voor andere gemeentes.

Ik deed op verschillende plekken in het land onderzoek naar de manier waarop gemeentes succesvol kunnen samenwerken met bewoners aan buurten en wijken. Mijn conclusie is dat echt samenleven geen utopie is, maar al bestaat en goed mogelijk is. Dat bereiken we niet door grote top-down plannen te maken, maar door als gemeentes en bewoners samen te doen, daar plezier in te hebben en er samen van te leren. Alleen dan gaan bewoners en gemeentes er samen het beste van maken en ontstaat er samenwerking en veerkracht waardoor samenleven beter wordt en blijft.

In de dagelijkse praktijk help ik gemeentes, bewoners, ambtenaren en wijkprofessionals om hier samen op een praktisch en lerende manier mee aan de slag te gaan.

Wil je ook aan de slag, maar weet je niet precies hoe? Bel of mail me dan!

Wil je meer weten

Wil je ook aan de slag, maar weet je niet precies hoe? Bel of mail me dan!

Het is logisch en goed als je nog vragen en twijfels hebt over samenwerken met bewoners. Maar ga het ervaren, want daardoor word je beter! Ik help je graag.