De vernieuwing van openbare ruimte écht samen met bewoners doen? Dat kan!

In 2016 vernieuwde ik, in de rol van procesleider, samen met bewoners de openbare ruimte in de Bierstraatbuurt. De buurt is er natuurlijk mooier uit komen te zien, maar juist ook het samenleven in deze buurt heeft door het project een enorme boost gekregen. Dat gebeurde niet vanzelf. Samen met bewoners hebben we een proces opgezet en uitgevoerd waarbinnen we als gemeente en bewoners écht zijn gaan samenwerken.

Bewoners staken zelf de handen uit de mouwen, betrokken andere bewoners, kregen vertrouwen in zichzelf, elkaar en in de buurt en zijn zich écht eigenaar gaan voelen van hun buurt en het leven daarin. Nog steeds organiseren bewoners maandelijks doe-dagen, waarop ze samen met elkaar de buurt mooi, netjes en gezellig houden. In het onderstaande filmpje laten bewoners, mijn opdrachtgever, de aannemer en ik je alles zien over het project.

Ps. Inmiddels help ik meerdere gemeentes om ook écht samen te werken met bewoners, aan de vernieuwing van straten en buurten. Meer daarover lees je in mijn volgende bericht, die binnenkort zal verschijnen. Wil je nu al meer weten of zelf aan de slag? Bel of mail me dan, ik help je graag.